Skip Ribbon Commands
Skip to main content

MSD News and Current Issues

Manage PermissionsManage Permissions
17 JUN 2019 – SAMBUTAN MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA MSD 2019 DAN ANUGERAH PEKERJA TERBAIK MSD 2019

Bandar Seri Begawan, 17 Jun 2019 – Kemeriahan suasana Syawal masih lagi dirasai oleh warga Perkhidmatan Awam negara ini dengan mengadakan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri di agensi-agensi kerajaan.

Jabatan Perkhidmatan Pengurusan (MSD) juga tidak ketinggalan mengadakan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri bagi tahun 1440 Hijrah / 2019 Masihi yang telah diadakan di Dewan Bahirah.


Acara telah dimulakan dengan sesi bergambar ramai dan seterusnya untuk memberkati majlis, doa selamat dibaca oleh Awang Abdul Hakim bin Mahali.  Acara diteruskan dengan ucapan Yang Mulia Awang Aminuddin bin Haji Buntar, Pengarah Perkhidmatan Pengurusan

Acara kemuncak Sambutan Hari Raya MSD ialah Penyampaian Anugerah Pekerja Terbaik (APT) bagi tahun 2019 yang telah dibahagikan kepada 3 kategori dan penerimanya seperti berikut:

Kategori A

(bagi pegawai di Bahagian II) :

Dayang Hajah Norhalizah binti Haji Serudin/Haji Sarudin,

Pegawai Perkhidmatan Pengurusan


Kategori B

(bagi kakitangan di Bahagian III) :

Abdul Hakim bin Mahali

Penolong Pegawai Perkhidmatan Pengurusan


Kategori C

(bagi kakitangan di Bahagian IV dan V) :

Awang Khairuddin bin Rosli

Kerani


Hadir bersama ialah Yang Mulia Dayang Hajah Siti Mariana binti Abdullah, Pemangku Timbalan Pengarah, Ketua-ketua bahagian, pegawai-pegawai kanan, pegawai-pegawai dan kakitangan jabatan.

Acara sebegini merupakan salah satu aktiviti tahunan yang diungkayahkan oleh Badan Keugamaan, Sosial dan Sukan (BKSS), MSD bagi memeriahkan lagi sambutan aidilfitri dan sekaligus bertujuan untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim di kalangan warga jabatan.

Attachments